Drobná zpráva o počasí

Co se to doma děje s počasím? Václave na Hradě, že ty v tom máš prsty? Koukám na zprávy a sněží, bouračky, vždyť už je jaro. Tak opatrně, prosím vás. Tady se zatím nic nemění, na jednu stranu je to už otrava, na druhou stranu jeden nemusí koukat z okna, aby věděl, kolik si toho vzít na sebe. Pokud to někoho zajímá, zrovna prší. Ne moc, jen tak jemně, aby tráva byla zelenkavě zelená. A že ona je! Doufám, že v Marburgu bude svítit sluníčko.

4 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

...tedy i já si zahraju na Zákopčaníka nebo Zárybnickou a trochu i na plk. Humla:
sněží, mrzne, hromadné srážky na dálnicích D1 brání cestě z Prahy do Ostravy a dále, ČD netopí ve vlacích (dokonce už ani v EUROCITY!!!).

Inu...my čekali jaro a zatím přišel mráz...

AdGr

Anonymní řekl(a)...

Výkyvy počasí zde byly vždycky (jsou na to studie).

České dráhy je třeba privatizovat.

Vaše rádobyvtipné poznámky jsou pro mne opravdu usměvné větičky.

prof. Václav Klaus

Anonymní řekl(a)...

A marburgu slunicko nesviti, je tu hnusne a zamraceno. Ale ve meste jsem videla ukazatel na kterym bylo napsano: Zur Sonne, tak az bude cas, tak se tam asi zajdu podivat

eva

juanlem řekl(a)...

Milý Václave, studie jsou takřka na všechno. Jsem velmi rád, že alespoň někdo ocení můj smysl pro humor. A abych to dovysvětlil, narážel jsem na Tvoje sportovní dovednosti, na radost z lyžování, kterou sdílím, avšak neuskutečňuji, což mne velmi mrzí.

Milý AdGr, tvůj podpis mi připomíná Ankh-Morpork. Je to takový trpasličí výraz pro miláčka, nemám pravdu? Ano, je to překladatelský oříšek, nicméně to považuji za edakvátní, adekvětný, adektávní či adekvátní, podle vkusu. Dobře ti radím, teplý kabát, podvlíkačky a placatici, jináč do vagonu nevstupuj! Ať se o tebe nemusím bát.

Milá a nejdražší,
pozor na Němce, tato cedule má jistě perverzní podtext. Tipuji minimálně nudapláž s fekálním humorem. A o tebe se už bojím, tak buď, prosím, opatrná!