UK-3-Lancaster

Dnes něco málo o barech.

Přemítal jsem, co má společného Lancaster a Brno. Zatím, po prvním zkoumání, toho moc není. Až na jednu věc, která je naprosto jasná – dominantami obou měst jsou hrady-věznice. Momentálně mě lehce trápí nachlazení a kašel, takže dnes nebudu vtipný. (Nebo toto je vtipné, a právě jsem se vyvrátil.)

Co je ovšem velký rozdíl, je místo, kde se scházejí studenti. U nás se upřednostňují hospody (pub e.p.), zde jasně vládnou bary (bar e.p.). Každá kolej má svůj vlastní bar, který tak trochu odpovídá jejímu charakteru. Třeba Gradbar, což je kolej Graduate College je klasicky střižený, dřevem obkládaný a nabídkou 23 sladových whiskey a šipkami (darts e.p.). Mám to z pokoje do baru nějakých, ať nežeru (ale piju), 2 minuty, když se opravdu loudám.

Nabídka piv není malá, ale stejně to nezachrání jejich celkovou úroveň. Není to sice taková hrůza, ale když jeden čte, že Bláhovka je opět na prvním místě mezi plzeňskými, no, nepohrdnul by...kam se hrabe Calrsberg, Foster´s, Guinness, Strongbow, to se nedá srovnat. Gradbar je nejlepší také co se hudební nabídky týká, k pivu tu znějí Strokes, Muse, White Stripes a další indy.

Druhým nejoblíbenějším barem je fotbalový ráj Lonsdale bar. Představte si kino, kde dávají fotbal...tak to je Lonsdale bar. Nabídka piv je stejná, za to je to o dost větší bar, často naplněný k prasknutí. Možná je to ale tím, že tam chodím hlavně, když je fotbal.

Na závěr něco k cenám. Jednoznačně jsou neveselé. Za jednoho Carlsberga je třeba vytáhnou z pěněženky 1 pound 80. Guinness stojí dvě rovné. Nejlevnější je Foster´s a Strongbow za 1,50. Ovšem Strongbow bych nikomu nepřál. Ani těm, co si myslí, že je Starobrno nejlepší pivo.

Žádné komentáře: