Pro a pro a protože

Protože Kokoschka se prodal v Praze jen za 19,5 milionu, protože mi Deyf připomněl, že minulosti každý neuteče, protože je čínský nový rok, protože jsem se tak rozhodnul, protože má Erw Dotóre narozeniny (všechno nejlepší!), protože jsem právě dočetl Bernarda Williamse, protože i Patočka má někdy pravdu, protože i jiní mají někdy pravdu, protože tady jen tak Slunce nesvítí, protože Macaska mi poslala velmi vtipný dopis, protože existují bílé útesy, protože existují i jiná místa, která neznám, protože jsou qualia, protože si půjdu lehnout, protože jsem viděl první zápas Milana Baroše v novém dresu a byla to bída, protože Karel Gott se nakonec přece oženil, protože Gordon Brown není Tony Blair, protože Tony Blair chce vládnout nám všem v Evropě, protože už toho začínám mít dost, protože tu chybí důvod, protože v Riu začal karneval, i proto se pohodně usaďte, odpovězte na otázky: máte co jíst? Máte co pít? Dobře se vám sedí?

Vrátíme se do doby Erwova, mého a jiných útlého mládí.

Tady.

3 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

A to si představ, i vy ostatní si představte, že můj bratr „Kolouch“ (jevíčsky: Kolóch, Kolóšek) na tyto a podobné průpovídky balí slečny, co v té době ještě kolovaly otci někde v místech kolem kapes (velmi volně určeno). Začne jí broukat „Je to milá holka, všechno“, což zní trochu jako onikání pražských Pepíků (Dano:-)), pak dodá „nepustili sme“ (pl.m. vládce) a má ji. Většinou dělá průřez vším možným a když se trochu nepohodnou „neštvěte mě milostivá, nebo vám dám přes držku!“ (Švejk).
Citace však vstupují nejen do jeho milostného života. Když jede z práce a sviští svou nebeskou stodvacítkou kolem domku strýce a tety, kteří se lopotí na zahrádce (strýc nejčastěji ve včelařské kukle obklopen temným mračnem), bratr stáhne okýnko (kličkou, a to je velmi směšná činnost nahlížená zvenčí) a gestem Colomba se zapálenou cigaretkou (na doutníky ještě nemá) zdraví ztuhlé příbuzné i s včelstvem.

juanlem řekl(a)...

Tak to je zajímavá metoda. Nikdy jsem ji nezkusil...ba jo, vlasntně jo.
Lem, Juan Lem.

juanlem řekl(a)...

ještě ad kokoschka.
Top Ten nejdražších děl z českých aukcí:

1. František Kupka: Élevation (Výšky) IV. - prodáno 2007 za 22,1 milionu
2. Oskar Kokoschka: London, Chelsea Reach. prodáno 2008 za 19,5 milionu
3. František Kupka: Abstraktní kompozice - prodáno 2007 za 13,4 milionu
4. Josef Čapek: Děvče v růžových šatech - prodáno 2007 za 12 milionů
5. Jindřich Štyrský: Krajina v oblacích - prodáno 2007 za 10,25 milionu
6. Josef Čapek: Koupel nohou - prodáno 2006 za 9,3 milionu
7. Antonín Procházka: Poprsí muže - prodáno 2007 za 9 milionů
8. Jindřich Štyrský: Cirkus Simonette - prodáno 2006 za 8,6 milionu
9. Jindřich Štyrský: Stan - prodáno včera za 8,3 milionu
10. Ivan Ivanovič Šiškin: Před zrcadlem - prodáno 2006 za 7,5 milionu