Ivančuk

Kdy se naposledy povedlo něco takového? Na turnaji MTel Masters v Sofii, kterého se účastní šest předních velmistrů (nejhůře hodnocený účastník Čeparinov má elo 2696) září Ukrajinec Ivančuk. Prý často zábavný Ivančuk, který občas k zápasům nastupuje ve fotbalové teplákové soupravě, neprohrál a ani neremizoval (!!) jedinou partii. Neuvěřitelné a obdivuhodné, dechvyrážející. Snad mu to vydrží, co nejdéle. Zatím se jeho šachy drží na úrovni ela 3537. Ano, čtete správnou cifru.

2 komentáře:

macaska řekl(a)...

to taky není moc k tématu, snad aspoň ta Ukrajina. Ale nemůžu si pomoct:

Plánovaná budova pro Muchovu Slovanskou epopej "výškou převyšuje rusko kolo"!!!...(tak hlavně, že jenom tou výškou)
jsem v pokušení citovat tento "vtip" v dp.
Ve 20. letech 20. st. se rozčilovali (i tradisionalisté), že by Muchova epopej vůbec nějakou vlastní boduvu měla mít. Tvrdilo se, že Mucha trochu zaspal dobu. Při pomyšlení postavit 20 plátnům budovu šli modernisté do mdlob, tradicionalisté do kolen, ne to se nehodí. Problémů bylo hodně, jedním z nich byl i americký kapitál a Muchova plakátová minulost ve Francii. Mecenáš Američan ergo je to líbivé, dekorativní, chladné - nevystihuje to slovanskou myšlenku, neboť ta už ve 20. letech nikoho nezajímala. Před 50 lety možná, ale dnes? A co Dnes? Škoda, že se Mucha nejmenov Hroch, protože být v jeho kůži bych tehdy nechtěla.
Jeden z obrazů se jmenuje Zrušení nevolnictví na Rusi, doufám, že bude směle čelit ruskému kolu.

Anonymní řekl(a)...

Já jsem na to koukal jako blázen. On vyhrál 2x s bílými (což o to), ale 3x s černými!! Prostě má vynikající formu. Skvělej byl poslední mač s Aronianem. Výměna dámi za dvě věže a pak jak se Aronian pokusil o remízu, ale tak krásně srandovně. Na chessbase.com je fotka, jak se tomu oba při zápase smějou. Připomělo mi to jeden zápas s Rosim, kdy mě už málem dostal, ale pak jsme si všimli, že jeho král je asi pět tahů v šachu, a taky jsme se tomu zasmáli (pro zájemce: Linares 1999, třetí kolo)