Carleton, nuda tam a zpět

Další z pomalých dnů. Nechal jsem se přemluvit a po odmlce šel do klubu Carleton. Na rovinu, byl to jeden z nejnudnějších večerů, které jsem tady zažil; ne každý den je posvícení. Na druhou stranu posvícenských dnů tu bylo doposavad až překvapivě dost. Třeba se to vrátí do starých kolejí dnes na barbecue.

Shnilou třešničkou na dortu byla cesta domů. Klub zajišťuje autobus, který návštěvníky dopraví zpět na campus. Jeli jsme pověstným doubledeckerem. Po cestě se jedinci i skupinky v různé míře opilosti baví zpěvem. Nejčastěji jsou to Oasis nebo fotbalové chorály. Na ty došlo právě včera, You´ll never walk alone a další provařené cajdáky ze stadionů. Ovšem došlo i na písničky zesměšňující jiné týmy, v našem případě fanoušci Liverpoolu přispěchali s nápaditým popěvkem: Shit Manchester is full of shit shit on bullshit shit shit shit Manchester is shit. Tohle zaznělo aspoň desetkrát, než se ozvalu několik málo plesknutí, vzrušený hovor a řev. Autobus zastavil, my cizinci jsme netušili, co se bude dít. Bitka mezitím rychle utichla, došlo na vzájemné osočování a obviňování: Tys mě praštil! Nepraštil! Praštil! Tak dobře, praštil, a co?! A bradu hezky vysoko.

Místním se to asi nestalo poprvé, borci zamotaní do bitky po zastavení autobusu začali postupně prchat (někteří u toho stačili ukazovat utržené šrámy na všechny strany). Asi za pět minut dorazila policie a začala vyšetřovat. Italové naštvaní, že se zde musí čekat, když viníci utekli, bez respektu policistům vysvětlovali, že chtějí domů, že je tohle nezajímá, že je to ostuda a zbytečnost. Přirozeně scénu doprovázeli typickými gesty a pokřikováním a překřikováním. Stručně, nevyšetřilo se nic, jen my jsme se zdrželi na jednom místě asi 40 minut. Proto si dovoluji: všichni dementní fanoušci, jděte do prdele!

Přidávám link na řádění fanoušků Glasgow Rangers po prohraném finále poháru UEFA.

5 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Aby toho nebylo málo, tak Sparta si upsala Řepáka na další dva roky. Já to nechápu. Je mi jedno, že pár zápasů měl reprezentační formu, když pak v závěru všechno zkazí...

juanlem řekl(a)...

Ja mam strach, ze to nebude ta nejhorsi zprava. Franz odchazi z Budejc na volnou nohu. Na jeho misto nastoupi dosavadni trener Sparty B. Kde bude Franz pristi sezonu?!

Rosinator řekl(a)...

Řepka všechno zkazí... No Dejve, to je silný slovo. O titul se Sarta připravila i něčím jiným než tímhle vyloučením... To se nechci Řepky zastávat. Navíc mi taky vadí ta přestárlá "osa týmu": Poštulka, Řepka, Horvi, Kulda. Je to zoufalost, zvlášť když se jim nedaří, tak je nemá kdo nahradit.
Já myslím, že to Franz nebude, to by Křetínský už ze sebe udělal definitivního kašpárka. Já bych třeba bral toho Zemana, chtělo by to úplně nový vítr.

juanlem řekl(a)...

Já myslím, že to Řepka podělal. Nechat se tak hloupě vyloučit v důležitém zápase, to se nedá přejít mávnutím rukou.
Franz snad to nebude, fandím Lavičkovi.

Rosinator řekl(a)...

Ano. Je to veliká chyba, nechat se hloupě vylučovat a oslabit tak tým, ale titul nemůže stát na jednom člověku. Tým by si s tím měl poradit! Pokud si neporadí, je něco v nepořádku. A propos tým: brankáři - tragédie! Obrana bez Řepky špatná (s Řepkou v posledním kole taky špatná). Záloha bez invence a bez formy (Kulič, Maty a Horvi) a útok v závěru bezzubý. Tak mi neříkejte, že titul prohrál Řepka!