UK-1,75-Lancs


O bydlení (a aby zde byl prvek edukativní On Housing)

Každý z nás tuší, že univerzity v UK jsou organizovány jinak a to včetně bydlení a největší frajeří tu chodí v tričku s krátkým rukávem a trapní kontinentálci chodí v bundách a někteří i v rukavicích! To muselo ze mě ven.
Tak např. zde je kolej rozdělena do domů, domy do bytů, byty do pokojů. Tedy mě snadno najdete pod označením Graduate College House 07 Crummock Water Flat 38 Room A106 mezi kuchyní a záchodem. To nejde splést, ať se snaží, kdo chce, jak chce. Avšak pozor, můj pokoj lze najít i pohádkovým způsobem.

Půjdeš třikrát kolem keře, potom pod nadzemním tunelem pořád rovně za nosem. Počkáš, až se světla rozsvítí a projdeš podél mapy podchodem. Hlavně se drž při zemi a hledej přímo pod světlem. Nebo se zeptej Portera a nevolej Pottera.

Když už jsme u toho adresování...žádám vás a prosím, každého možného z vás (tedy i právě TEBE), aby mi zaslal pohled.
Graduate College House 07
Lancaster University
Lancaster
LA2 0PF
United Kingdom

Pokoj je malý, bez výzdob a obrázků, za to s obrovskou - prázdnou - nástěnkou. Když píšu obrovskou, tak myslím minimálně 1,5mx1,5m. Pár pohledů ji pěkně oživí.
A samozřejmě, zajímavé ocením...třeba zveřejněním na blogu. To je motivace.
A dokonce jsem tu potkal dívku v kraťasech a žabkách. Zrovna lilo jako z konve na růže a ona neměla ani náznak husí kůže.
Takový je to národ, drsňáci až na půdu.

3 komentáře:

Unknown řekl(a)...

Mě by jenom zajímalo, když oni se pořád baví o počasí, proč vlastně, když je tam počasí pořád stejné. Jestli tu konverzaci nějak obměňují, nebo jim je to vlastně jedno, hlavně když prší. Tak trochu projekt pro zahraničního studenta, ne:)
Zelený Raul po anglicku.

Unknown řekl(a)...
Tento komentář byl odstraněn autorem.
Anonymní řekl(a)...

Počasí je krásná věc a železná jistota k tomu.
Možné byly variace především za války – to se totiž postupující fronta chovala poněkud anomálně: rozhodla se plazit po zemi.
A pokud stáli gentlemani (spíše českého původu) zrovna frontu na chleba, myslím, že jejich jistota byla tatam.

Nakonec i samotný déšť měl ve čtyřicátých letech jiný nádech (taková malá morena), a to ještě nebyl kyselý.

Ale určitě mají Angličané pro déšť vetší cit než my. Jako když Eskymáci rozlišují několik druhů sněhu, my několik druhů piva, oni několik druhů deště. Každému, co jeho jest.

A až začne pršet pivo, přijde válka. A my se naučíme rozlišovat několik druhů deště. Dešťovky budou ožralé a krtci úplně oslepnou. Válka je zlá.