Neděle


V minulém příspěvku jsem psal o tom, jak dobře si lord Ashton vybral místo pro svůj, resp. manželčin památník.
Já nejsem závistivý člověk. Na druhou stranu, když vidím stavbu jako je tahle, tak mi to nedá. Můžete si vůbec představit lepší místo pro zimní dovolenou?

Ten rozhled, přátelé, ten rozhled. To je nádhera!

Zlaté (spíše bílé) Švýcarsko, to je země možností!


1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

Zaujala mě věta, která je součástí popisu této horské chatičky: „Kuchyňská část je záměrně nižší, aby navodila pocit stísněnosti…“ možná mi namítnete, že si prostorovou stísněnost pletu s psychickou tísní, ale co se týče prostor kuchyně, jsou pro mě stísněnost a tíseň synonymem. Taková Irenka, která dnes/včera večer upekla mlsnému Davidovi perník s čokoládovou polevou a kokosem (zimní oděv perníku) v této místnosti dokonce relaxuje! Když jsem do kuchyně přišla já, téměř automaticky mi nabídla tato dobrá duše jednu tabletku paralenu. Děkuji!

Kontext věty jsem záměrně porušila, a tak musím dodat, že ta nízká kuchyň má také vyvolávat „pocit útulnosti známý z horských chat.“ A „panoramatické okno nabízí neuvěřitelné výhledy“ hlavně těm, co se celý den nemusejí krčit v útulné kuchyni.

I když kvůli TAKOVÉMU výhledu by mi to vaření snad začalo i vonět. Na druhou stranu (a už se o tento obrat nebudu pokoušet po anglicku)u vlastníka této chaty prostě předpokládám personál.

"Na švýcarskou chatičku
přibal jednu služtičku“